Maarsegrindweg 36 | 3953 LW | Maarsbergen | Nederland
+31 055 - 356 6782 info@zanzibarafrika.nl

Geschiedenis

Zoals eerder genoemd is zanzibar  samengesteld uit de Zanzibar-archipel in de Indische Oceaan, 25-50 kilometer voor de kust van het vasteland, en bestaat uit vele kleine eilanden en twee grote, Unguja (het belangrijkste eiland, genoemd informeel als Zanzibar) en Pemba. De hoofdstad, dat is Zanzibar City, is gelegen op het eiland Unguja. Het historische centrum is Stone Town, dat is een World Heritage Site. De aanwezigheid van microlithic hulpmiddelen suggereert dat de beschaving van Zanzibar zo’n 20.000 jaar terug gaat, tot aan het begin van het stenen tijdperk.

Perzische handelaren gebruikte Zanzibar als basis voor reizen tussen het Midden-Oosten, India en Afrika. Unguja, het grotere eiland, bood een beschermde en verdedigbare haven. Dus hoewel de archipel weinig producten van waarde aanbod, zag de Perzen in, wat later bekend werd als Zanzibar stad (Stone Town), een handige punt van waaruit de handel met de steden langs de Swahili kust kon worden gedreven. Zij vestigden garnizoenen op de eilanden en bouwde de eerste brand tempels en moskeeën in het zuidelijk halfrond.
Tijdens de middeleeuwen groeide Zanzibar. Vanuit het eiland vorderden de Perzen de andere nederzettingen langs de Swahili kust en deze steden groeide in rijkdom omdat het Bantoe Swahili volk diende als tussenpersonen en bemiddelaars aan lokale, Arabische, Perzische, Indonesische, Maleisische, Indiase en Chinese handelaren.