Maarsegrindweg 36 | 3953 LW | Maarsbergen | Nederland
+31 055 - 356 6782 info@zanzibarafrika.nl

Zanzibar Kenmerken

Waar is Zanzibar beroemd om?

 

Specerijen
Zanzibar is geliefd om zijn verleidelijke specerijen. De eilanden produceren vooral kruidnagel, nootmuskaat, kaneel en zwarte peper. Om deze reden worden de eilanden, tezamen met Tanzania Mafia Island, ook wel de Spice Eilanden genoemd.

Toeristische attractie bestemming
De Zanzibar Archipel is gelegen in de Indische Oceaan. Het is een adembenemende toeristische bestemming waar je zeker zult genieten van doorbrengen van de tijd. Men kan genieten van de zon op het strand, zwemmen in het heldere, turkooisblauwe water; het prachtig weer, ondiepe stranden die ideaal voor waden en nog veel meer andere toeristische aantrekkelijke plaatsen zijn. Niet te missen is een bezoek aan de historische World Heritage Site van Stone Town, de oude wijk van Zanzibar stad en de vele stranden tussen kleine vissersdorpjes. Daar kun je je heerlijk uitleven op de speelautomaten van www.nederlandsegokkasten.com


 

Waar je kunt verblijven op Zanzibar
Er is een enorme keuze van plaatsen waar men kan verblijven op Zanzibar en de meest aanbevolen accommodaties bevinden zich langs het strand. Er is een verscheidenheid van top economische en lage klasse hotels, B & B, lounges waar men kan overnachten. De keuze is absoluut overvloedig.
Check out de Diamonds Mapenzi Beach Club dat direct uitzicht heeft op het strand en of geniet van een luxe verblijf wanneer u verblijft in het Palms, die wordt beschouwd als de beste huwelijksreis bestemming en dat ook gelegen is aan de oevers van het strand.

Bezienswaardigheden tijdens een bezoek aan Zanzibar
Plaatsen die niet te missen zijn tijdens een bezoek aan Zanzibar zijn Pemba Island, Old Fort van Zanzibar en House of Wonders. Ook kunt u genieten van watersporten, zoals duiken en snorkelen, parasailen en kitesurfen. Wanneer u niet van wateractiviteiten houdt, kunt u nog genieten van een bezoek aan de musea, de Mtoni Paleis ruïnes, Old Stone Town, naar de dierentuin gaan, gaan voor spa-behandelingen en winkelen (vooral voor de sluwe raffia gemaakte kleurrijke producten zoals hoeden, matten , tassen etc.), bezienswaardigheden en natuurparken touren.

Veel reizigers zullen de tijd combineren op het strand van Zanzibar met een bezoek aan het noorden van Tanzania, voor de Serengeti wildebeest migratie te zien. Dit adembenemende schouwspel is te zien op elk moment van het jaar – op voorwaarde dat je weet waar je moet kijken! Ongeveer een en twee miljoen gnoes, geëscorteerd door zebra’s en gazellen, doorkruisen het Serengeti op zoek naar verse graslanden en water. Wanneer de dieren migreren is enigszins afhankelijk van de neerslag.

Wanneer u de slaafgrot ten noorden van Stone Town wilt bezoeken kunt u het beste bij Club Mawimbini verblijven zodat u op loopafstand van deze site vertoeft. Reizen naar Zanzibar is niet te uitdagend. Er zijn rechtstreekse vluchten naar Dar es Salaam internationale luchthaven. Echter, voor een onvergetelijke ervaring moet u de veerboot proberen. Hoewel het een beetje meer tijd vergt, kunt u ontspannen en hoeft u zich geen zorgen te maken over de bagage beperkingen.