Maarsegrindweg 36 | 3953 LW | Maarsbergen | Nederland
+31 055 - 356 6782 info@zanzibarafrika.nl

Zonnig Zanzibar

Zanzibar is een Tanzaniaanse archipel die is gelegen voor de kust van Oost-Afrika. Het belangrijkste eiland is Unguja, in de volksmond bekend als Zanzibar. De belangrijkste stad is Stone Town, een historische handelscentrum met Swahili en islamitische invloeden. Hier vindt u de 19e-eeuwse monumenten, zoals het House of Wonders, dat  een voormalig paleis van de sultan is. Zanzibar beslaat ongeveer een oppervlakte van 1023 vierkante meter. De hoofdstad van Zanzibar is Zanzibar stad en de State University van Zanzibar en Zanzibar University zijn de instellingen voor hoger onderwijs in Zanzibar. De officiële taal in Zanzibar is Swahili, een Bantu taal, en Engels.

De bevolking van Zanzibar wordt geschat op ongeveer 1.000.000 en bestaat voornamelijk uit Afrikanen en mensen van gemengde Afro-Perzische afkomst, de zogenaamde Shirazi en Arabieren. Een groot aantal inwoners van Zanzibar is moslim. De munteenheid in Zanzibar is de Tanzaniaanse Shilling (TSH). Echter, men kan ook gebruik maken van de meeste creditcards, zoals Visa-kaart of Mastercard en zelfs American Express in de meeste plaatsen.

Zanzibar is erg klein. Het is ongeveer 90 km lang en 60 km breed. De tijd die men nodig heeft om alles te zien varieert en hangt af van de wijze van vervoer dat men gebruikt. Het is echter heel goed mogelijk om het hele eiland in enkele uren helemaal rond te reizen.

Wanneer u van plan een bezoek te brengen aan Zanzibar, zorg er dan voor om vaccins te laten zetten in de dagen / weken voorafgaande aan uw aankomst op Zanzibar. Men loopt een hoog risico op een aantal ziekten zoals malaria, gele koorts en tyfus. De meeste van hen zijn gecontracteerd door besmet voedsel of water en men moet veel voorzorgsmaatregelen nemen om besmetting te voorkomen.

Oude Dhows maken deel uit van de mensen de cultuur en worden op grote schaal gebruikt als een vorm van betrouwbaar vervoer van zware goederen. Ze zijn oud, maar worden nog steeds gebruikt in de moderne dag en men kan vangen tussen Dar er Salam, waar ze hoofdzakelijk worden gebruikt.

Het klimaat in Zanzibar is erg gunstig en, afhankelijk van de tijd van het jaar, vaak goed. Het belangrijkste regenseizoen vindt plaats tussen maart, april en mei. In die periode heeft men tropische regenbuien in de middag. De luchtvochtigheid is hoog en de dagelijkse temperaturen kunnen oplopen tot zo’n 30 ° s. Tijdens het lange droge seizoen, wanneer regenval is vrij ongebruikelijk is en dat duurt van juni, juli, augustus, september en oktober,  variëren de temperaturen enorm per hoogte en locatie.